Přihlášení uživatele
Přihlášení registrovaných uživatelů



Pokud nemáte oprávnění od administrátora, kontaktujte nás prosím a účet Vám bude vytvořen
Naši obchodní partneři
Banner
Kdo je přihlášen
Právě připojeni - host: 1 
Statistiky
Počet zobrazení článků : 119358

postheadericon IPL laser - Fotoomlazení



Rejuvenace - Skin rejuvenation - omlazení pleti


Fotorejuvenace - omlazení pleti, je léčebné působení Intenzivního pulzního světla (IPL) pod povrchem kůže.

Fotorejuvenace - je vhodná pro ženy i muže.


  
 Jak vlastně funguje proces Skin rejuvenation - omlazování pleti?

Intenzivní pulzní světlo pulzního světelného systému (nebo laseru) je selektivním způsobem absorbováno pigmentem (melaninem), případně oxihemoglobinem (červené krevní barvivo) a světelná energie se při tom přeměňuje na teplo. Tak lze kůži celkově zpevnit a omladit.

  
Jak probíhá ošetření přístrojem IPL laser?

Nejprve jsou na místě, které se bude ošetřovat, oholeny chloupky, které by se působením světelného impulzu spálily, a je odstraněn nanesený makeup apod. Před nasazením aplikátoru s filtračním okénkem se na kůži nanese vrstva čirého, transparentního aqua-gelu. Jeho úkolem je zejména vyrovnat nerovnou, strukturovanou kůži na povrchu opticky s plochým filtračním okénkem, aby energie světelného impulzu mohla optimálně bez reflexních ztrát proniknout do kůže.

  
Je ošetření přístrojem IPL laser bolestivé?

Proces Skin Rejuvenation s přístrojem IPL laser je v porovnání s běžnými lasery téměř bezbolestný a dobře snesitelný, u světelných impulzů se pociťuje pouze pocit tepla nebo lehké štípání. Ošetřující plocha aplikátoru je aktivně ochlazována vodou asi na 10 °C. Tak je ošetřované místo na kůži po celé své ploše před každým impulzem, během něj i po něm chlazeno. To je vedle speciální IPL technologie aplikátoru důvodem pro šetrnou, bezbolestnou terapii.

  
Jaká pravidla se musí dodržovat?

Proces Skin Rejuvenation přístrojem IPL laser je v zásadě šetrný a v žádném případě nebrání v bezproblémovém výkonu pracovních činností i činností ve volném čase. Omezení by ale mělo asi po dobu tří týdnů před každým ošetřením a po něm platit pro návštěvy solárií, případně pro opalování na slunci. Dalším zatížením kůže UV zářením a hnědnutím se zvyšuje riziko vedlejších účinků (spálení na slunci, pigmentové změny).

V případě ošetření větších částí těla je třeba se opalování a návštěv solária zcela vyvarovat, menší části lze velmi dobře chránit opalovacím krémem s odpovídajícím vysokým faktorem ( 50 JPF ). Jednotlivá malá místa lze před slunečním zářením chránit i náplastí.

  
Čeho je si třeba všímat při ošetření cévních poškození?

Po ošetření se doporučuje po dobu několika dnů přizpůsobit své chování a pokud možno se vyvarovat všeho, co v ošetřeném místě podporuje prokrvení, a brání tak dosažení požadovaného výsledku:
  • vyvarovat se nápojů obsahujících kofein, alkoholu a nikotinu
  • nenavštěvovat saunu, nedávat si střídavé koupele, horkou sprchu apod.
  • vzdát se intenzivní sportovní činnosti
  • neužívat žádné léky podporující ředění krve (ASS)


  
Jaké vedlejší účinky se mohou objevit?

Vedlejší účinky jsou při správném použití přístroje PHOTOSILK a pečlivém nastavení parametrů ošetření velmi vzácné. V závislosti na typu kůže a nastavených parametrech ošetření může ošetřené místo zarudnout, příležitostně – zejména u cévních poškození – může i lehce napuchnout. Tyto příznaky zpravidla rychle zmizí. Případné vedlejší účinky zmírňuje chlazení postiženého místa na kůži. Zřídka jsou pozorovány prudší reakce, v podstatě jsou možné až příznaky připomínající spáleniny při opalování nebo popáleniny. V jejich důsledku se může objevit hypopigmentace nebo hyperpigmentace, pleť je tedy po ošetření světlejší (nebo tmavší), ale tyto skvrny se časem samy ztratí.

Příčinou popsaných problémů je téměř vždy skutečnost, že postižené místo bylo před ošetřením nebo po ošetření vystaveno slunečním paprskům nebo působení solária bez odpovídající vysoké ochrany.
Cena a doba ošetření



Další potřebné informace týkající se rejuvenace IPL



  
Jak IPL laser funguje?

.Přístroj IPL laser je zařízení, jehož základem je xenonová výbojka. Světelný impulz se do kůže dostane prakticky beze ztrát. Navíc je celková plocha okénka aktivně chlazena vodou, kterou vestavěný, ekologický chladicí systém s Peltierovým jevem chladí asi na 10 °C

Z vysílaného světla xenonové výbojky je profiltrován krátkovlnný podíl do určité mezní délky vlny (modrý a UV), který by způsoboval vedlejší účinky. Vodní kanálek filtruje navíc dlouhovlnný spektrální podíl asi přes 950 nm (infračervený), který by byl jinak absorbován v tkáňových kapalinách v kůži. Bezpečně se předchází potenciálně škodlivým vedlejším účinkům tradičních systémů chlazených vzduchem. Díky patentované technologii IPL lamp s dvojitou filtrací a chlazení vodou je IPL systém tak účinný a přitom šetrný.

  
Jak dlouho ošetření trvá?

Aplikátor IPL laser umožňuje jedním jediným impulzem ošetřit plochu cca 3,5 cm2, což zajišťuje plynulou, hospodárnou činnost obzvláště při ošetření rozsáhlých částí těla. Ošetření trvá několik minut až zhruba 30 minut (např. při kompletním ošetření obličeje, krku a dekoltu).

  
Kdo může být ošetřen?

V podstatě mohou být ošetřeny všechny ženy a muži, je však třeba dbát na to, aby na ošetřovaném místě byly více méně odstraněny chloupky, které na něm rostou. Omezení platí podle typu kůže (typ I až IV), kůže by neměla být příliš tmavá.

  Nejčastější zákroky rejuvenace

  • Odstraňování pigmentových skvrn (např. stařecké skvrny, pihy)
  • dstraňování rozšířených žilek (např. teleangiektázie, couperosa)
  • Vyhlazování drobných vrásek a pleti s rozšířenými póry (např. jemné linky kolem úst a očí, jizvy po akné)

Cena a délka ošetření

  • Cena ošetření IPL: 50 Kč/pulz
  • Délka ošetření: cca 30 minut


Orientační počet pulzů při rejuvenaci obličeje: 30 - 40 pulzů (ošetřená plocha jedním pulzem: cca 3,5 cm2)


Orientační ceník Fotorejuvenace